T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi

MODELLEME VE OYUN YOLUYLA K'OLAY MATEMATİK

Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısına kurumumuz "Modelleme ve Oyun Yoluyla K'olay Matematik" projesi ile başvuru yapmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında 28/03/2022 tarihinde "Eğitimde İş Birliği Protokolü" imzalanmıştır. 2022 Yılı Matematik Yılı ilan edilmiş ve bu kapsamda matematik temalı özel çağrıya çıkılmasına karar verilmiştir.

Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısı; matematiksel bilginin toplum ile buluşturulmasını, matematik okuryazarlığının arttırılmasını ve yaygınlaştırılmasını, matematik bilgisinin mümkün olduğunca görselleştirilerek etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını ve katılımcıların bilimsel olguları fark etmelerini sağlayarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama, soyutlama, analiz etme, ilişki kurma, modelleme ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesini amaçlar. Bu kapsamda Türkiye genelinden seçilecek 12 Sınıf öğretmeni ve 12 ilköğretim Matematik öğretmenine Gazi Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir  Üniversitesi , Manisa celal Bayar üniversitesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden katılacak akademisyenlerinde desteğiyle 6 gün boyunca çeşitli etkinlik ve oyunlarla eğitim verilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.10.2022 - Güncelleme: 09.10.2022 00:12 - Görüntülenme: 113
  Beğen | 0  kişi beğendi