KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi

ÖĞRENCİLERİMİZİN İLK SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİ

Sanal öğrenme ortamları teknoloji ile birlikte değişim ve gelişim göstermektedir. Son olarak sanal gerçeklik teknolojilerinin eğitim-öğretim ortamlarına dahil edilmeye hazır durumda olduğu ve eğitsel kazanımlar bakımından yüksek potansiyel taşıdığı görülmektedir.

Sanal gerçeklik teknolojisi, bireylerin çok daha karmaşık sorunları çözmek için bilgisayarlarla doğrudan etkileşimde bulunabilecekleri bir araçtır ve sanal gerçekliğin en önemli özelliği gerçek ortamları taklit etmesidir. Geliştiriciler günümüzde, inandırıcı davranışlarda bulunan yapay zekalarla dolu, şaşırtıcı derecede gerçekçi dünyalar yaratabilmektedirler.

Öğrencilerimiz sanal gerçeklik gözlüğü ile sanal bir dünyada gezintiye yaparak sanal gerçekliği deneyimlediler.

Yayın: 11.10.2022 - Güncelleme: 12.10.2022 00:09 - Görüntülenme: 93